Blog

Acne/ Jeugdpuistjes

Hoe ontstaat acne/jeugdpuistjes?

Het ontstaan van acne is verschillend. Het kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een toegenomen talgproductie, bacteriën of door een verstopping  van de afvoergangen van het talgkliersysteem. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer dan gebruikelijk huidsmeer of talg die bovendien dikker is van samenstelling. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier (de porie) verstopt raken.  Daarnaast bevinden zich in de talgklieren een aantal bacteriën, die zich snel kunnen vermenigvuldigen en de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijke open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.
Wanneer er stress of hormonale schommelingen is, kan de acne tijdelijk verergeren. Omgekeerd kan een ernstige acne aanzienlijke psychische spanningen oproepen (minderwaardigheidsgevoel).
Wat zijn de verschijnselen?
Acne wordt gekenmerkt door het voorkomen van meeëters, rode pukkels (papels) en puistjes (pustels) Als het een stevige ontsteking is, ontstaan onderhuidse ontstekingen die na genezing lelijke littekens kunnen achterlaten. Het uitknijpen van puistjes of krabben werkt ontstekingen in de hand.
De behandeling van acne heeft altijd even tijd nodig om in te werken. Veelal duurt het 1 – 3 maanden voordat een bevredigend resultaat is bereikt. De meeste mensen met acne hebben last van verhoogde talgproductie. Dit kan tot uitdrukking komen in een vettig glimmend gelaat.

Overmatig wassen en reinigen met water en zeep heeft geen zin en kan zelfs schadelijk zijn voor de huid.  Een milde verzorgingsproduct wordt geadviseerd.

Indien u  medicijnen voor de behandeling van acne gebruikt kan dit bijwerkingen veroorzaken. Bijwerkingen als droge huid, huidirritatie en afschilfering kunnen verminderd worden door een “voedende” of hydraterende crème te gebruiken.

Wat zijn de vooruitzichten?

Meestal verdwijnt acne voor het vijfentwintigste jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op latere leeftijd, om te voorkomen dat het niet verergert of dat u in de toekomst geen littekens aan overhoudt kunnen wij u onderstaande gezichtsbehandelingen aanbieden met uitsluitend natuurlijke ingrediënten van Neoderma.

 

Wij adviseren onderstaande gezichstbehandelingen voor  acne/ onzuivere huid/ jeugdpuistjes

Neoderma Quick treatment

Rebalancing Acne treatment/ onzuivere huid
Bio Peeling

 

Bekijkt u eens onze aanbiedingen voor deze gezichtsbehandelingen

26 oktober 2014
Posted by Salon Beautiful

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*