Grove Poriën

WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN ‘GROVE PORIËN’?

Er zijn 3 factoren die het formaat van je poriën bepalen: je genetische aanleg, verstopte poriën en collageenverlies. Een verhoogde talgproductie door bijvoorbeeld het gebruik van (te)veel make-up, een te trage huidafschilfering of een van nature vetter huidtype, zal het teveel aan talg je poriën verstoppen, waardoor ze zichtbaarder worden. Bij langdurig verstopping rekt de wand van de porie steeds iets verder op. Naarmate je ouder wordt ontstaat  collageen- en elastine tekort waardoor de poriën aan de randen beginnen te verslappen en verzakken, en dus (nog) verder open gaan staan. En tot slot de genetische factor: de een heeft nu eenmaal een meer verfijnde poriestructuur dan de ander.

WAT HELPT VERSTOPTE PORIËN TE VERMINDEREN?

Producten met glycol- of salicylzuur, vitamine A (retinol) en vitamine B3 (niacinamide) kunnen daarbij helpen ook geeft de Biopeeling ofwel de Chinese kruidenpeeling direct resultaat, zij helpen de huid van dode huidcellen en talg te ontdoen, waardoor poriën minder opvallen of verstopt raken. Salicylzuur (peeling) geeft ook mooi resultaat doordat het niet alleen aan het huidoppervlak, maar tot diep ín de porie werkzaam. Hierdoor pakt het bestaande verstopte poriën aan en helpt het nieuwe verstoppingen te voorkomen. Hieronder vind je een aantal tips voor het kiezen van de juiste producten:

REINIGEN

Goed reinigen is de basis: zo voorkom je dat vuil en talg de poriën verstoppen en verwijderen. Reinigers met een lage dosis (1-2%) salicylzuur of een gemiddelde dosis (2.5-5%) melk- of glycolzuur stimuleren de cel vernieuwing en houden de poriën schoon.

Ben je tevreden met je huidige reiniger, gebruik dan om de dag Liquid Gold na je reiniging. Liquid Gold werkt als een ‘overnight facial’ door de combinatie van 5% glycolzuur en een lage pH-waarde van het product. Dit zet de huidcellen zodanig aan het werk dat de aanmaak van collageen, elastine en huideigen hyaluronzuur in de diepere huidlagen flink toeneemt. Dit zorgt voor een betere hydratatie en huidverbetering van binnenuit. Glycolzuur verwijdert dode huidcellen, stimuleert de celvernieuwing, geeft de teint een boost, en vervaagt rimpeltjes, pigmentatie, (acne)littekentjes en zonneschade. Het houdt de huid daarnaast tot diep in de poriën schoon, waardoor het ook onmisbaar is voor de onzuivere huid.

DAG- & NACHTVERZORGING

Kies producten voor de gecombineerde huid en geef de voorkeur aan crèmes  met fruit-/salicylzuren, en vitamine A. Gebruik deze liefst in de avond; (fruit)zuren en vitamine A maken de huid gevoeliger voor de zon en vitamine A verliest bovendien onder invloed van zonlicht haar werking. Onze tips: Balancing Moisturiser & Gentle Exfoliant (met 10% glycolzuur, hyaluronzuur en vitamine E), Beauty Sleep Power Peel (met 14% glycolzuur en 0,5% retinol), Clear Skin Daily Hydrator Gel (met 0,5% salicylzuur en 2,5% niacinamide) en Vitamin A Serum (met 0.25% retinyl propionate en 0.25% retinol).

Kies overdag, om afbraak van collageen- en elastine door UV-straling en dus porieverslapping te voorkomen, een crème met goede UVA/UVB bescherming. Onze tips: Protection Plus Daily SPF50+ (hydratatie, antioxidanten, factor 50 zonbescherming en make-up primer in één)

EXFOLIEREN / MASKER

Geef de huid 2x per week een extra grondige (diepte)reiniging door te ex foliëren met een fruitzuur- of enzymatische peeling en maak meteen van de gelegenheid gebruik door daarna een masker op kleibasis aan te brengen, dat talg en onzuiverheden naar de oppervlakte trekt en absorbeert. Gentle Daily Exfoliant (poeder exfoliant o.b.v. papaja-/ananas enzymen) en Balancing & Pore Refining Mask (met witte klei en vitamine A) zijn je beste keuzes.

TIJD VOOR EEN GEZICHTSBEHANDELING

Als je poriën verstopt zijn met white- en blackheads (comedonen) is het hoog tijd voor een gezichtsbehandeling, met name  mee-eters kunnen resulteren in blijvend vergrote poriën. Door middel van een aangepaste behandeling op maat waarbij je kunt denken aan de Biopeeling ofwel Chinese Kruidenpeeling of een fruitzuurpeeling als de Saylicylzuur geeft direct en bovenal langdurig resultaat. De huid blijft langere tijd schoon en remt de talgproductie waardoor je huid met name je T zone minder glimt en het geeft een flinke boost aan de collageenproductie.