Gezichtsmasker

Masker masterclass; tips voor maximaal resultaat

GEBRUIK NIET ZOMAAR EEN MASKER, MAAR EENTJE DIE PAST BIJ JE HUIDTYPE

Dit lijkt een open deur, maar soms ben je zo enthousiast over een nieuw product, waar je al zoveel over gehoord hebt, dat je je niet meer afvraagt of dit wel de beste keus voor jouw huid is. Iedereen heeft namelijk een andere huidtype!

* Normale huid

Zelfs als je huid er mooi uitziet en over het algemeen niet te veel problemen heeft, is het goed voor je huid om regelmatig een masker te gebruiken. Het Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask is een masker en at-home peeling tegelijkertijd, met 15% glycolzuur en 5% melkzuur; een uitzonderlijk hoge dosis voor thuisgebruik. Dit zijn de enige twee ingrediënten die kunnen doordringen tot de basaal cellen laag, dus ze werken ook echt diep in de huid, waar ze de cel vernieuwing en aanmaak van collageen een boost geven. Het Balancing and Pore Refining Maskis een ontgiftend masker dat tot diep in de poriën reinigt en de talgproductie weer in balans brengt zonder je huid uit te drogen. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en bevordert de doorbloeding voor een frissere teint. Dit masker bevat vitamine A, dus je kunt het niet gebruiken als je last hebt van een onzuivere huid tijdens je zwangerschap of het geven van borstvoeding. Maar geen nood; daar hebben we het volgende masker voor:

* Gevoelige/droge/gedehydrateerde huid

Raakt je huid helemaal van slag bij gebruik van actieve ingrediënten en heeft ze eerder behoefte aan een milde, zachte verzorging en wat meer vocht? Dan raden we je aan om, in plaats van een masker, je huid te voeden, hydrateren en kalmeren door een ruime hoeveelheid Essential Hydration Cream aan te brengen. Meng er eventueel een paar druppels Essential Hydration Concentrate doorheen om er een dosis extra vitamines aan toe te voegen. De extra dosis essentiële oliën geven bovendien extra bescherming tegen en helpen je huid om beter vocht vast te houden. Ook kun je de Essential Cleansing Balm inzetten als masker, want dit is een superhandig multifunctioneel product. Je brengt ‘m na reiniging gewoon in een dun laagje aan en laat dit 10 minuten intrekken. Of ga ermee slapen en geef je huid de hele nacht de tijd om de voedende oliën en vitamine E op te nemen. Fijn als extra ondersteuning van je huid bij koud en guur weer.

* Vette/problematische/acne huid

Het Clear Skin Blemish Control Maskis de perfecte keuze bij een vette en/of onzuivere huid. Het absorbeert vuil en overtollig talg en houdt je poriën zo vrij van verstoppingen die acne kunnen veroorzaken. Het masker kalmeert, helpt ontstekingen te verminderen en voorkomen en helpt de huid te genezen. Dit masker kan ook ‘s nachts gebruikt worden als lokale ‘spot treatment’ voor puistjes. Bevat geen vitamine A, dus ook geschikt bij zwangerschap en borstvoeding!

* Gecombineerd huidtype

Er is eigenlijk niet één soort gecombineerde huid, omdat een gecombineerd huidtype betekent dat verschillende delen van je gezicht normaal, droog of vet kunnen zijn. Maar waarom zou je niet verschillende maskers voor de verschillende delen van je gezicht gebruiken? Bij een vette T-zone gebruik je het Clear Skin Blemish Control Mask of het Balancing & Pore Refining Mask voor dat deel van je gezicht. Droge huid op de wangen? Breng daar een laagje Essential Cleansing Balm of wat Essential Hydration Cream gemengd met Essential Hydration Concentrate aan. Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk!

* Oudere, rijpere huid

Als je bepaalde modetrends meer dan eens langs hebt zien komen, dan heb je waarschijnlijk een wat oudere huid. Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask is dan perfect voor jou, omdat het je huid uit haar comfort zone trekt, stimuleert en vernieuwt. Probeer ook eens de combinatie van talg absorberende klei en intensieve exfoliatie met behulp van glycolzuur en enzymen. Laat het daarna nog een paar minuten intrekken voordat je het verwijdert met lauwwarm water. Bij een oudere huid spelen de andere huidtypes, die we hiervoor noemden, eveneens een rol. Je kunt daarom ook die aanbevelingen volgen.

* Bij zwangerschap of borstvoeding

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, dan moet je producten met vitamine A (retinol) of salicylzuur vermijden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen maskers kunt gebruiken! Clear Skin Blemish Control Mask en Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask zijn heel geschikt. Een andere optie is de hierboven genoemde combinatie van Gentle Daily Exfoliant met een paar druppels Liquid Gold.

TIP 2: KIES DE JUISTE TIMING

In het algemeen raden we aan om één keer per week een gezichtsmasker te gebruiken, als een soort booster die je dagelijkse huidverzorgingsroutine aanvult. Maar het Clear Skin Blemish Control Mask is ook te gebruiken als ‘spot treatment’ om bestaande puistjes sneller te laten verdwijnen. Die kan dan dus vaker per week worden ingezet.

Het maakt overigens niet uit wanneer je een gezichtsmasker gebruikt. Kies gewoon het moment dat het beste bij jouw drukke schema past. Heb je een feestje of een avondje waarop je er op je best wilt uitzien? Het Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask geeft je een instant glow boost!