Vitamines voor je huid

Welke vitamines zijn belang voor een stralende, mooie huid.

Een goede huidverzorgingsroutine is de basis van een mooie huid, maar bij specifieke problemen huidproblemen zoals een vochtarme huid, pigmentvlekjes of couperose  is extra hulp in de vorm van vitamines soms nodig. Met vitamine serums kun je je huidverzorgingsroutine aanvullen en zorgen dat je huid precies krijgt waar ze behoefte aan heeft. Maar wat doet elke vitamine precies voor je huid?

VITAMIN A SERUM| Anti-Ageing

Vitamine A is een van de meest onderzochte huidverzorgingsingrediënten en al deze onderzoeken tonen aan dat vitamine A zichtbare resultaten bereikt bij de aanpak van huidveroudering. Vitamine A stimuleert de deling van de huidcellen van binnenuit, voor een nieuwe frisse huid, snellere genezing en een vermindering van pigmentatie en puistjes. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en remt de afbraak van collageen, voor een stevigere huid. Gebruik het vitamine A serum als je last hebt van vroegtijdige huidveroudering, zonschade, huidverslapping, fijne lijntje en rimpeltjes, littekentjes, pigmentatie, een vale teint, grove poriën en acne. Gebruik vitamine A uitsluitend ’s avonds; het maakt je huid gevoeliger voor de zon en breekt af onder invloed van UV. Gebruik het maximaal om de dag; je kunt het eventueel afwisselen met Liquid Gold op de andere avonden. Gebruik vitamine A overigens niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

VITAMIN B SERUM | Versterkend en hydraterend

Vitamine B3 is een krachtig, cel communicerend ingrediënt dat de huid veel te bieden heeft. Het reguleert o.a. de talgproductie, versterkt de huidbarrière en vermindert pigmentatie. Het geeft een enorme verbetering bij diverse vormen van irritatie zoals droogte, ruwheid, schilfering, jeuk, roodheid, ontstekingen en schaafwond-achtige plekjes. Daarnaast is het een zeer goede vochtinbrenger. Het serum is aangevuld met hyaluronzuur en chia zaad extract voor een nog sterkere hydraterende werking. Het Vitamin B Serum is ideaal bij een vochtarme huid, bij pigmentatie, bij een glimmende T-zone (een gevolg van vochttekort) en bij een onrustige huid met acne. Doordat het Vitamin B Serum de huidbarrière versterkt, helpt het bovendien een gevoelige huid te herstellen en voorkomen.

VITAMIN C SERUM | Beschermend

Vitamine C is een must als je last hebt van zonschade, pigmentatie, collageentekort, of een vermoeid uitziende huid. Het serum bevat  hyaluronzuur voor een gehydrateerde en stralende huid. Je kunt vitamine C  s’ ochtends en ’s avonds gebruiken. De ochtend heeft echter onze voorkeur, want aangebracht onder een dagcrème met SPF geeft vitamine C als antioxidant extra bescherming tegen schade veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht.

VITAMIN E SERUM | EHBO

Vitamine E is dé vitamine bij allerhande huidproblemen. Het voedt, beschermt, hydrateert, helpt om huidirritaties sneller te herstellen, kalmeert, vermindert ontstekingen en roodheid, versnelt de genezing van (acne)littekens . Vitamine E is daarnaast onmisbaar als je last hebt van couperose of rosacea. Druivenpit- en macadamia olie zijn toegevoegd om de barrièrefunctie van de huid nog meer te ondersteunen en te verbeteren, zodat een gevoelige huid kan herstellen of worden voorkomen.