Huidveroudering/ Rimpels

Hoe ontstaan rimpels?

Het biologische proces van huidveroudering bij vrouwen begint rond je 25ste. Bij mannen is dit een stuk later. Dat is al vrij vroeg, gelukkig is tegenwoordig op natuurlijke wijze  heel wat aan doen om dit proces te vertragen.

Door op uw huid afgestemde verzorgingsproducten en gezichtsbehandelingen vertraagt u het proces, en houdt u de huid langer veerkrachtig waardoor ze haar elasticiteit behoudt.

Een aantal functies van de huid

Beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf (ziektekiemen, UV stralen uit zonlicht).
Helpt mee om de lichaamstemperatuur te reguleren. Bij kou trekken de bloedvaatjes samen (kippenvel). Bij hitte worden ze juist wijder. Ook door de verdamping van transpiratievocht op de huid koelt het lichaam af
Maakt onder invloed van zonlicht Vitamine D3 aan.

Huidveroudering/ Rimpels

Het stofwisselingsproces in alle cellen vertraagt bij het ouder worden. Ook cellen die bijvoorbeeld nieuwe huidcellen produceren doen dat een stuk langzamer. Door die verminderde aanmaak van huidcellen wordt de huid niet alleen dunner, doffer en gaat rimpelen,  maar herstelt minder snel.  Daarnaast wordt minder collageen en elastine aangemaakt. Daardoor verslapt de huid en verliest ze haar spankracht. Ook het onderhuids vetweefsel wordt dunner waardoor de huid minder ‘vol’ en veerkrachtig wordt. Ook spelen  pigmentcellen een rol. De kleur van de huid wordt bepaald door de hoeveelheid pigment. In het verouderingsproces worden deze cellen steeds minder goed over de huid verdeeld en ook de productie van deze cellen wordt minder constant. Zo ontstaan sneller pigmentvlekken en ouderdomsvlekken.

Oorzaken die  huidveroudering sneller beïnvloeden:
• UVA- stralen van de zon. Deze zijn de grootste oorzaak van versnelde huidveroudering. Met name de  huiddelen die veel aan licht zijn blootgesteld, zoals gezicht, handen en hals, verouderen sneller, hoe lichter de huid, hoe sneller het proces zal verlopen (pigmentatie).
• Tabak. Roken staat op nummer twee omdat het de productie van vrije radicalen verhoogd. Normaal gesproken worden de vrije radicalen in ons stofwisselingsproces opgeruimd door de antioxidanten, stoffen die in groenten en fruit zitten.Rokers krijgen sneller rimpels, vooral rondom de ogen en mond en een grauwere en doffe huid.

 

Advies gezichtsbehandelingen tegen huidveroudering/ rimpels:

Biolifting/ Liftende gezichtsbehandeling

Bio Peeling/ Chinese KruidenPeeling Neoderma

Luxe gezichtsbehandeling Neoderma