Pigmentvlekken/ ouderdomsvlekken/ zwangerschapsmasker

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken op de huid ontstaan door een teveel aan pigment. Het komt met name voor in het gezicht en handen. Zon is een van de factoren voor het ontstaan van pigmentvlekken. Ook het gebruik van medicijnen zoals de pil of hormoonzalven kunnen het veroorzaken of verergeren, tijdens de zwangerschap of door ouderdom kan het ook optreden ook wel zwangerschapsvlekken of ouderdomsvlekken genoemd.

 

Pigmentvlekken oorzaak

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is verantwoordelijk voor de kleur van de huid, maar ook voor de kleur van je haar en de iris van de ogen. Pigment heeft een beschermende functie. Bij blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam meer pigment aan om zich te beschermen tegen het UV- licht. Hierdoor ontstaat het bruine kleurtje op de huid. Zonnen is in feite niks anders dan het aanmaken van meer pigment. Bij o.a. teveel aan zonlicht of hormonale schommelingen kunnen de pigmentcellen in de war raken. De in de war geraakte pigmentcellen zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. Een blanke huid krijgt eerder last van pigmentvlekken dan mensen met een donkere huid.
In principe zijn pigmentvlekken ongevaarlijk. Het kan vooral storend of erg ontsierend zijn. Ook kan de huid ouder uitzien.

 

Pigmentvlekken verwijderen/ verminderen

Er zijn verschillende manieren om pigmentvlekken te verwijderen of te verminderen. Voor dagelijks gebruik heeft Neoderma een speciale natuurlijke verzorgingslijn om zichtbaar pigmentvlekken doen te verminderen zoals de Neo White Pigment crème, Neo White Bright Masker of de Neo White Bright serum, wij adviseren ook om dagelijks een zonnecrème aan te brengen om u te beschermen tegen UV- licht een van de grootste boosdoener van pigmentvlekken, hiervoor kunt u de Blue Blood Sun cream factor 30 gebruiken, een sterk beschermende zonnecrème die krachtige antioxidanten bevat. De ontstekingsremmende actieve ingrediënten zonder alcohol of parfum werken kalmerend en beschermend tegen schadelijke milieu invloeden.

 

Wij adviseren u de volgende gezichtsbehandelingen:

Neo White treatment (pigment/ ouderdomsvlekken )

Neoderma Bio Peeling/ Chinese Kruidenpeeling